Националният отбор по Биология се завърна с 1 Златен медал, и 2 Бронзови медала от международната олимпиада по биология в Китай през 2005
Вече има качени тестовете от областните кръгове за последните 4 години. От менюто>>Национални>> Избираш година>> Тестове!!!
Здравей, след регистрация всеки ученик, може да изпробва знанията си с тест, в секция задачи >> Реши тест от задачи!!!
1 0 2

Китай - 2005

XVI IBO
Олимпиадата в Китай през 2005 се проведе от 10 до 17 Юли в Бейджин (Beijing). 197-ма ученика от 50 държави, взеха участие. Учениците спечелиха на тази олимпиада, 20 златни, 49 сребърни и 58 бронзови медали. Китай участва в международната олимпиада по биология от 1993 година.
тестовете от олимпиадата


Всички олимпиади
Всички олимпиади

София
Златен медал


Бронзов медал

София
Бронзов медал


НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР ПО БИОЛОГИЯ СПЕЧЕЛИ ЕДИН ЗЛАТЕН И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА НА XVI МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДАТА ЗА УЧЕНИЦИ В ПЕКИН

Калоян Цанов ученик от Националната природоматематическа гимназия – София завоюва златен медал на световната олимпиада в Пекин, Китай. С бронзови медали се окичиха съученикът му от същата гимназия Сергей Александров и Йордан Радев от Математическа гимназия – Ямбол.

В XVI Международна олимпиадата за ученици в Пекин участваха близо 200 ученици от 50 държави. Състезателният материал е бил в две части – теоретична и практическа. Теоретичната е съдържала 160 тестови задачи с голям обем. Практическата част е с лабораторен характер.

Тази година нямахме проблеми с финансирането на участието на българския отбор – заяви научната ръководителка на отбора доц. д-р Мариела Оджакова-Байтошева от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Подготовката и пътуването на отбора бе финансирано от Американската фондация за България, а Министерството на образованието и науката пое командировката на учениците и на наблюдателите. Таксите за правоучастие на учениците са за сметка на фондацията, а на наблюдателите – на МОН.

През 2006 г. Международната олимпиада по биология за ученици е в Аржентина.
Тестовете от междунароната олимпиада в Китай от 2005

Теоретична част на олимпиадата:


Теоритична часттази страница е видяна 657 пъти до сега.
Сподели в facebook


Харесай сайта в facebook
Полезни линкове към сайтовете на:

Logosroopn Logofab Logomon Logoibo2014 Logoibo2013 Logoibo Logo1000stipendii Logodberbatov Logoevrika Logoamfb Logobiotur Logobf Logonpmg Logoquestion За въпроси, идеи, мнения и коментари може да ни пишете на biologybg@gmail.com!!!

Ⓒ Copyright 2014 Национална Олимпиада по Биология и Здравно Образование

Изработка и поддръжка на сайта: Николай Добрев Албена Йорданова

За изработването на сайта са използвани: