Националният отбор по Биология се завърна с 1 Сребърен медал и 2 Бронзови медала от международната олимпиада по биология в Тайван през 2011
Вече има качени тестовете от областните кръгове за последните 4 години. От менюто>>Национални>> Избираш година>> Тестове!!!
Здравей, след регистрация всеки ученик, може да изпробва знанията си с тест, в секция задачи >> Реши тест от задачи!!!
0 1 2

Тайван - 2011

XXII IBO
Олимпиадата в Тайван през 2011 се проведе от 10 до 17 Юли в Тайпе (Taipei). 227-ма ученика от 58 държави, взеха участие. Учениците спечелиха на тази олимпиада, 24 златни, 46 сребърни и 67 бронзови медали. Тайван участва в международната олимпиада по биология от 1999 година.
тестовете от олимпиадата


Всички олимпиади
Всички олимпиади

София
Сребърен медал

София
Бронзов медал

Пловдив
Бронзов медал

Казанлък
Почетно място


С един сребърен и два бронзови медала се завърнаха нашите ученици от международна олимпиада по биология в тайванската столица Тайпе.

Сребърен медал донесе ученичката от Националната природоматематическа гимназия в столицата Мира Начева. Бронзови медали донесоха Георги Магаранов, възпитаник също на НПМГ в София, и Елизар Цветков, който е ученик от езикова гимназия в Пловдив. Нашите ученици са успели да се отличат на челните места сред общо 227 участника от 58 страни. Четиримата умове са избрани по време на националната олимпиада по биология, провела се във Враца. Подготовката на младежите е била само 2 седмици, което е крайно недостатъчно, коментира от своя страна ръководителката на националния отбор по биология доц. Снежана Томова. Две американски фондации са спонсорирали младите учени по време на пътуването им до Тайван. Според ас. Албена Йорданова от института по Биофизика на БАН българските деца нямат възможност да се изявяват в родината си. Часовете по биология в училищата са крайно недостатъчни и трябва да се наблегне повече върху практическата част на предмета и оборудването на лабораториите.

По думите на Мира Начева единственият стимул, който ги е крепял по време на олимпиадата е любовта към родината. Ученичката изрази огорчението си, че университетите у нас не зачитат подобни постижения.
Тестовете от междунароната олимпиада в Тайван от 2011

Теоретична част на олимпиадата:


Теория част А
отговори част А
Теория част Б
отговори част Б
тази страница е видяна 826 пъти до сега.
Сподели в facebook


Харесай сайта в facebook
Полезни линкове към сайтовете на:

Logosroopn Logofab Logomon Logoibo2014 Logoibo2013 Logoibo Logo1000stipendii Logodberbatov Logoevrika Logoamfb Logobiotur Logobf Logonpmg Logoquestion За въпроси, идеи, мнения и коментари може да ни пишете на biologybg@gmail.com!!!

Ⓒ Copyright 2014 Национална Олимпиада по Биология и Здравно Образование

Изработка и поддръжка на сайта: Николай Добрев Албена Йорданова

За изработването на сайта са използвани: