Националният отбор по Биология се завърна с и 2 Бронзови медала от международната олимпиада по биология в Сингапур през 2012
Вече има качени тестовете от областните кръгове за последните 4 години. От менюто>>Национални>> Избираш година>> Тестове!!!
Здравей, след регистрация всеки ученик, може да изпробва знанията си с тест, в секция задачи >> Реши тест от задачи!!!
0 0 2

Сингапур - 2012

XXIII IBO
Олимпиадата в Сингапур през 2012 се проведе от 8 до 15 Юли в Сингапур (Singapore). 234-ма ученика от 59 държави, взеха участие. Учениците спечелиха на тази олимпиада, 25 златни, 47 сребърни и 72 бронзови медали. Сингапур участва в международната олимпиада по биология от 2001 година.

Всички олимпиади
Всички олимпиади

Плевен
Бронзов медал

Плевен
Бронзов медал

София
Почетно място

София
Почетно място


Два бронзови медала за България на 23-та Международната олимпида по биология в Сингапур

За втора поредна година олимпийският отбор по биология се финансира от Фондация „Америка за България“ чрез Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки. От 8-и до 15-и юли в града градина Сингапур се проведе 23-ата международна олимпиада по биология, в която участваха ученици, победители в националните олимпиади на 59 страни. Представителите на нашия отбор – Виктория Станчева и Владимир Милов (възпитаници на Математическа гимназия „Гео Милев” в Плевен) и Ангелина Банковска и Лазар Митров (от Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов”, София), успяха да покажат своите знания и умения в жестока конкуренция сред 234 участници и да донесат за пореден път отличия за България. Двата бронзови медала за плевенските възпитаници Виктория Станчева и Владимир Милов бяха спечелени след четири практически и два теоретични теста, където българските ученици показаха, че са сред най-добрите млади биолози на планетата. Ръководители на отбора за трета поредна година са гл. ас. Албена Йорданова от БАН и доц. Снежана Томова от СУ „Св. Климент Охридски”. Само след седмица Владимир Милов ще отпътува за Вашингтон, където ще участва и на Международната олимпиада по химия.
тази страница е видяна 921 пъти до сега.
Сподели в facebook


Харесай сайта в facebook
Полезни линкове към сайтовете на:

Logosroopn Logofab Logomon Logoibo2014 Logoibo2013 Logoibo Logo1000stipendii Logodberbatov Logoevrika Logoamfb Logobiotur Logobf Logonpmg Logoquestion За въпроси, идеи, мнения и коментари може да ни пишете на biologybg@gmail.com!!!

Ⓒ Copyright 2014 Национална Олимпиада по Биология и Здравно Образование

Изработка и поддръжка на сайта: Николай Добрев Албена Йорданова

За изработването на сайта са използвани: