Националният отбор по Биология се завърна с и 1 Бронзов медал от международната олимпиада по биология в Швейцария през 2013
Вече има качени тестовете от областните кръгове за последните 4 години. От менюто>>Национални>> Избираш година>> Тестове!!!
Здравей, след регистрация всеки ученик, може да изпробва знанията си с тест, в секция задачи >> Реши тест от задачи!!!
0 0 1

Швейцария - 2013

XXIV IBO
Олимпиадата в Швейцария през 2013 се проведе от 14 до 21 Юли в Берн (Bern). 240-ма ученика от 61 държави, взеха участие. Учениците спечелиха на тази олимпиада, 25 златни, 46 сребърни и 74 бронзови медали. Швейцария участва в международната олимпиада по биология от 1999 година.

Всички олимпиади
Всички олимпиади

София
Бронзов медал

София
Почетно място

София
Почетно място

София
Почетно място


От 14 до 21 юли 2013 г. в швейцарския град Берн се проведе 24-та Международна олимпиада по биология, в която участваха 62 страни от целия свят.

С достойно представяне се отчете българският отбор, включващ четирима ученици от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" – Ангел Механджийски, Илиян МакКан, Ангелина Банковска и Лазар Митров.

След решаване на теоретични и практически задачи и оспорвана конкуренция с 248 състезатели, бронзов медал спечели Лазар Митров, а Ангелина Банковка и Ангел Механджийски получиха грамота за достойно представяне.

Ръководители на отбора са доц. Албена Йорданова от Медицински факултет и Радослав Александров от Биологически факултет на Софийски университет „Св. Кл. Охридски”.

Н. Пр. Меглена Плугчиева, посланик на България в Конфедерация Швейцария, бе на тържествената церемония по награждаването на Международната олимпиада и сподели вълненията на нашите представители. България е сред основателите на тази олимпиада.

За поредна година основен спонсор на националния ни отбор по биология е Фондация "Америка за България", благодарение на която е осъществена подготовката на състезателите, предава пресцентърът на МОН.
тази страница е видяна 1280 пъти до сега.
Сподели в facebook


Харесай сайта в facebook
Полезни линкове към сайтовете на:

Logosroopn Logofab Logomon Logoibo2014 Logoibo2013 Logoibo Logo1000stipendii Logodberbatov Logoevrika Logoamfb Logobiotur Logobf Logonpmg Logoquestion За въпроси, идеи, мнения и коментари може да ни пишете на biologybg@gmail.com!!!

Ⓒ Copyright 2014 Национална Олимпиада по Биология и Здравно Образование

Изработка и поддръжка на сайта: Николай Добрев Албена Йорданова

За изработването на сайта са използвани: