Национална Олимпиада по Биология и Здравно Образование на България
Вече има качени тестовете от областните кръгове за последните 4 години. От менюто>>Национални>> Избираш година>> Тестове!!!
Здравей, след регистрация всеки ученик, може да изпробва знанията си с тест, в секция задачи >> Реши тест от задачи!!!
Всички новини

Един сребърен, два бронзови медала и почетна грамота спечелиха младите биолози на Международната олимпиада в Ханой

От 17 до 24 юли, 2016 година в град Ханой, Виетнам, се проведе 27-та Международна олимпиада по биология. Участие взеха 253 състезатели от 66 страни. Българският национален отбор бе представен от четирима ученици – Цветослав Ангелов Георгиев и Габриела Христова Христова от СМГ „Паисий Хилендарски“, София, и Виктория Бориславова Христова и Никола Любомиров Тодоров от НПМГ „Акад. Любомир Чакалов”, София. Нашите ученици се представиха отлично, като спечелиха три медала и една почетна грамота, което е поредният изключителен успех за България. Сребърен медал получи победителят на Националната ни олимпиада по биология за тази година Цветослав Ангелов от СМГ, два бронзови медала спечелиха Виктория Христова и Никола Тодоров от НПМГ, а Габриела Христова от СМГ получи почетна грамота за достойно представяне.  Нашите участници се представиха достойно в продължилото два дни състезание, като проведоха лабораторни експерименти и решаваха практически задачи по Растителна анатомия, физиология и еволюция; Физиология и систематика на животните; Биохимия и микробиология и Молекулярна биология. Двата допълнителни теоретични теста включваха решаване на 400 теоретични въпроса. Всички задачи бяха изключително сложни и изискващи логическо мислене, точност, бързина и съобразителност, както и утвърдени умения за работа в лабораторни условия. Ръководители на Националния отбор по биология са доц. Албена Йорданова от Медицински факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, доц. Снежана Томова от Биологически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и докторант Радослав Александров от Института по молекулярна биология, БАН. Подготовката за участие на Международната олимпиада по биология бе осъществена от преподаватели на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ в лабораториите на Биологически факултет. Участието в 27-та МОБ бе възможно, благодарение на Министерството на образованието и науката, което осигури транспортните разходи и медицинските застраховки, както и на безрезервната финансова подкрепа на Фондация „Америка за България”, която спонсорира подготовката на Разширения и на Националния отбор по биология, и заплати годишната и членска такса за правоучастие на Международната олимпиада по биология. 


Албена Йорданова over 2 years


тази страница е видяна 193 пъти до сега.

Сподели в facebook


Харесай сайта в facebook
Полезни линкове към сайтовете на:

Logosroopn Logofab Logomon Logoibo2014 Logoibo2013 Logoibo Logo1000stipendii Logodberbatov Logoevrika Logoamfb Logobiotur Logobf Logonpmg Logoquestion За въпроси, идеи, мнения и коментари може да ни пишете на biologybg@gmail.com!!!

Ⓒ Copyright 2014 Национална Олимпиада по Биология и Здравно Образование

Изработка и поддръжка на сайта: Николай Добрев Албена Йорданова

За изработването на сайта са използвани: