Национална Олимпиада по Биология и Здравно Образование Перник - 2009
Вече има качени тестовете от областните кръгове за последните 4 години. От менюто>>Национални>> Избираш година>> Тестове!!!
Здравей, след регистрация всеки ученик, може да изпробва знанията си с тест, в секция задачи >> Реши тест от задачи!!!

Национална Олимпиада по Биология Перник - 2009

Домакин на ХХХІV Национална олимпиада по биология и здравно образование, която се  проведе на 11 и 12 април, беше град Перник. Градът предложи своето гостоприемство на 75 ученици от цялата страна. Подборът им беше извършен от Национална комисия след арбитраж на писмените им работи от областния кръг на олимпиадата.

Ново в ХХХІV Национална олимпиада по биология и здравно образование е участието на ученици от VІІ и VІІІ клас, които се състезаваха в отделна възрастова група.

Участието на учениците от област София-град тази учебна година беше отбелязано с голям успех. Допуснати в Националния кръг бяха общо 29 ученици – 8 от първата възрастова група и 21 от втората. Първенци и в двете групи са наши ученици. Победител в първа възрастова група е Чавдар Танков – Национална природо-математическа гимназия. Второто и третото място също бяха заети от ученици от Националната природо-математическа гимназия – Лилия Петрова /второ място/ и Ангелина Банковска /трето място/. Третото място Лилия Петрова раздели с Илиян Маккан – седмокласник от 125 СОУ. Негова учителка е госпожа Жанета Рачева. Учител и на тримата ученици от НПМГ е господин Валентин Дойнов.
Първенецът при големите е Александър Голомехов от ХІІ клас на Национална природо-математическа гимназия с учител Мариана Христова. Второто място зае единадесетокласникът Андрей Иванов от 22 СОУ. Негова учителка е Валентина Нейкова. Третото място беше заето от Антоан Гарев от град Плевен.

 

Първите десет в тази група формират разширения международен отбор, който ще продължи подготовката си в Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, а четиримата, показали най-добри резултати, ще представят България на Международната олимпиада по биология и здравно образование, която тази година ще се проведе в Япония. 

Наградите връчиха председателят на Националната комисия доц. д-р Мариела Оджакова, главният експерт по природни науки и екология д-р Ренета Петкова и началникът на РИО в град Перник г-жа Коконова. Всички участници бяха поздравени от доц. д-р Мария Шишиньова – заместник ректор на софийския университет „Св. Климент Охридски”.
Сподели в facebook


Харесай сайта в facebook
Полезни линкове към сайтовете на:

Logosroopn Logofab Logomon Logoibo2014 Logoibo2013 Logoibo Logo1000stipendii Logodberbatov Logoevrika Logoamfb Logobiotur Logobf Logonpmg Logoquestion За въпроси, идеи, мнения и коментари може да ни пишете на biologybg@gmail.com!!!

Ⓒ Copyright 2014 Национална Олимпиада по Биология и Здравно Образование

Изработка и поддръжка на сайта: Николай Добрев Албена Йорданова

За изработването на сайта са използвани: