История - Организиране и провеждане на олимпиадата по Биология
Вече има качени тестовете от областните кръгове за последните 4 години. От менюто>>Национални>> Избираш година>> Тестове!!!
Здравей, след регистрация всеки ученик, може да изпробва знанията си с тест, в секция задачи >> Реши тест от задачи!!!

История - Организиране и провеждане на олимпиадата по Биология

В България за първи път олимпиада по биология е организирана и проведена през юни 1976 г. Тя има за цел да активизира и да насочи учениците към задълбочено и трайно овладяване на знанията по биология, да ги ориентира към самостоятелна изследователска и научна работа. Показател за големия интерес на средношколската младеж към проблемите на биологията е броят на участниците в олимпиадата. През 1976 г. до финалния републикански кръг са достигнали 85 ученици, през 1980 г. -104, а през 1987 г. - 147. В резултат на творческите търсения на Централната станция на младите техници и агробиолози (ЦСМТА) за първи път през 1984 г. освен различни видове състезания се провежда и олимпиада по биология с учениците от VII и VIII клас. В бъдеще със застъпване на въпроси, свързани с екологията и опазването на природата, олимпиадата по биология ще има основна роля за екологичното и природозащитното възпитание на младото поколение, за изграждане на компетентни специалисти в тази област. 
Николай Добрев - aдмин about 5 years
тази страница е видяна 0 пъти до сега.

Сподели в facebook


Харесай сайта в facebook
Полезни линкове към сайтовете на:

Logosroopn Logofab Logomon Logoibo2014 Logoibo2013 Logoibo Logo1000stipendii Logodberbatov Logoevrika Logoamfb Logobiotur Logobf Logonpmg Logoquestion За въпроси, идеи, мнения и коментари може да ни пишете на biologybg@gmail.com!!!

Ⓒ Copyright 2014 Национална Олимпиада по Биология и Здравно Образование

Изработка и поддръжка на сайта: Николай Добрев Албена Йорданова

За изработването на сайта са използвани: